Menu
Kras & Win bij de leukste online krasloten aanbieders

Online krasloten uitleg

Op krasfun geven wij in de eerste plaats informatie over 5 online krasloten aanbieders, daarnaast wordt er aandacht besteed aan eventuele nieuwe aanbieders. Op deze pagina vindt je echter meer algemene informatie over het begrip "online krasloten" en dan met name over alle belangrijke aspecten die je maar kan bedenken. In de eerste plaats is het goed om te weten dat wij alleen aandacht schenken aan online krasloten aanbieders die 100% betrouwbaar en veilig zijn. Dit betekend echter niet dat je kan spreken van legale Nederlandse aanbieders. Dit komt omdat in Nederland legaal online gokken nog niet mogelijk is, we hebben namelijk nog steeds te maken met een kansspelen wet uit de jaren 60. Dit gaat gelukkig veranderen en waarschijnlijk komen in 2018 de eerste online krasloten platforms die een Nederlandse online kansspelen vergunning verstrekt krijgen. Voor nu heb je te maken met een gedoogbeleid en de Kansspelautoriteit (KSA) gedoogd alleen de geen die zich houden aan de prioriteitscriteria. Meer uitleg hierover vindt je in ons artikel "legaal online gokken". En natuurlijk vindt je in onderstaand overzicht alleen de geen die door de KSA gedoogd worden.

Online krasloten aanbieders

Aanbieder Spelaanbod Bonus Speel nu Review
Scratch2Cash 400+ Gratis 20 online krasloten Bezoek nu Meer info
PrimeScratchCards 400+ Max. 120 gratis krasloten en een 100% bonus Bezoek nu Meer info
Hopa 400+ Bonus van 100% + max. 100 gratis speelrondes Bezoek nu Meer info

Nederlandstalige speelomgeving

Online krasloten aanbieders die voldoen aan de prioriteitscriteria van de Kansspelautoriteit bieden hun spelaanbod niet aan in de Nederlandse taal. Tenminste... als je hun website bezoekt zal je de Engelstalige versie bereiken. Kies je een spel om gratis te spelen (demo), ook dan zal het spel geladen worden in de Engelstalige versie. Je kan als Nederlander wel gewoon een account aanmaken, ondanks dat het registratie proces wederom Engelstalig is. Eénmaal een aangemaakt account en je kan inloggen op je persoonlijke Nederlandstalige speelomgeving. Zowel de lobby met alle informatie als de spellen zelf zijn volledig Nederlandstalig. Daarnaast vindt je bij de kassa zelfs een typisch Nederlandse stortingsmethode en wel ideal. Al met al lijkt dit hele gebeuren wat hypocriet, maar je kan het zien als een drempel voor Nederlandse spelers. Echter de drempel is niet hoog te noemen... wij zouden liever zien dat de kraslot platforms die gedoogd worden nu al een soort keurmerk krijgen. Hoe kan je namelijk nu als leek onderscheid maken tussen de geen die betrouwbaar zijn en de geen die juist niet betrouwbaar zijn?

Het aanmaken van een account is alleen toegestaan voor spelers van 18 jaar of ouder. Bij het aanmelden worden persoonlijke gegevens gevraagd en deze worden veilig opgeslagen en worden nooit aan derden verstrekt. Krasloten aanbieders maken gebruik van zogenaamde beveiliging cookies. Als je bijvoorbeeld inlogt op je account (via een beveiligde ssl verbinding) en je bent niet actief, dan zal de cookie ervoor zorgen dat je na een bepaalde tijd automatisch uitgelogd bent.

Speelwijze online krasloten

Als je wel eens een kartonnen kraskaart hebt gekocht, dan weet je dat de speelwijze niet echt moeilijk te noemen is. Het is alleen een kwestie van de verborgen vakjes open krassen en bij 3 gelijke bedragen win je dat bedrag. Er zijn wel variaties, maar deze maken de speelwijze niet moeilijker. Bij online krasloten is de diversiteit vele malen groter en daardoor kan de speelwijze net even wat moeilijker zijn. Toch zal je het snel genoeg doorkrijgen, aangezien het vaak niet meer is dan: de lot prijs bepalen en klikken op "kras alles open" of "speel nu". Let er wel op dat er veel kraslot spellen zijn waarbij er als het ware meerdere in één zijn. Een lot prijs betekend dan een inzet per spel en de totale inzet kan veel hoger zijn. Kijk daarom altijd goed naar de totale inzet hoogte.

Alle online krasloten aanbieders hebben veel meer dan alleen kraslot spellen en dan met name vele slots (gokkasten), casino spellen en instant win games zoals Keno en Bingo. Ook hier is de speelwijze weer simpel te noemen, als je maar goed kijkt naar de totale inzet. Het is daarom aan te raden om niet gelijk met je gestorte geld te gaan spelen. Kies liever eerst voor de demo speelmodus om gratis te oefenen.

Online krassen gaat altijd via je browser en dit is ook het geval als je op je smartphone of tablet wil spelen. Op je computer heb je te maken met flash of html5 als programmeertaal van de games en bij spelen op je smartphone is het altijd html5. Heb je bijvoorbeeld geen flashplayer op je computer of laptop geïnstalleerd? Je zal dan vanzelf een download link te zien krijgen.

Storten & uitbetalen

Het is natuurlijk logisch dat het veel spannender is om online te krassen met kans op geld prijzen die je kan laten uitbetalen, i.p.v. spelen met fictief geld in de demo modus. Bij een aantal aanbieders ontvang je zonder te hoeven storten een bescheiden bedrag (5 tot 7 euro), maar dit betreft wel bonus geld met bijbehorende voorwaarden (lees deze altijd door). De kans is groot dat je hier wel lekker even mee kan spelen, maar uiteindelijk alles verliest. Speelgeld storten kan dan aantrekkelijk zijn, mede omdat je bij de eerste keer een 100% bonus ontvangt. Je zal zien dat het geld storten erg makkelijk en gebruiksvriendelijk is en dat je kan rekenen op diverse stortingsmethodes. Let wel: bij vele methodes staat het gestorte bedrag gelijk in je balans, maar hierop zijn uitzonderingen zoals bij een handmatige bankoverschrijving.

Winsten laten uitbetalen gaat ook altijd makkelijk en snel via de kassa. Het duurt alleen altijd even voordat het bedrag op bijvoorbeeld je bankrekening staat. Dit heeft twee oorzaken. In de eerste plaats wordt een uitbetaal verzoek 24 in de wacht gezet. In deze tijd heb je nog de mogelijkheid om het verzoek te annuleren zodat je weer verder kan spelen (belachelijk eigenlijk). Ten tweede heb je te maken met krasloten aanbieders die in het buitenland zijn gevestigd. Het kan daarom zo'n 3 werkdagen in beslag nemen.

Geld winnen

Op onze beginpagina heb je al kunnen lezen dat je kan rekenen op een winkans van 1 op 3 en een gemiddeld uitbetaal percentage van 95 tot 97 procent. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk als je kans wil maken op hoge geld prijzen, echter winnen is wat anders dan winsten behalen. Je zal erg vaak prijzen winnen die lager zijn dan je inzet! Ook komt het vaak voor dat je je inzet terug winst of een bescheiden winst zal ontvangen. Natuurlijk worden de hogere prijzen ook wel degelijk uitbetaald, maar verwacht zeker niet dat iedereen een hoofdprijs winnaar kan zijn. De hoogte van de te winnen prijzen is meestal afhankelijk van de inzet hoogte en zal vaak 10.000 keer je inzet zijn. Kans willen maken op de hoofdprijs van €200.000,- betekend dus een inzet van 20 euro! Gelukkig zijn er ook voldoende krasloten e.a. games waarbij je kan rekenen op een jackpot. Zo kan je bijvoorbeeld rekenen op games met een jackpot van €1.000.000,- waarbij je slechts 1 euro per ronde hoeft in te zetten.

linkpartners / disclaimer / contact
SPEEL BEWUST 18+