Menu
Kras & Win bij de leukste online krasloten aanbieders

Online krasloten winkans

Op krasfun.nl geven wij veel informatie over het begrip online krasloten en hebben wij de meest betrouwbare aanbieders vermeld. Dankzij het gevarieerde spelaanbod en misschien ook wel de promoties voor nieuwe spelers, is het wellicht interessant om eens een gokje te gaan wagen. Je weet maar nooit... misschien win je wel een hoofdprijs die je leven kan veranderen. Er wordt immers vaak vermeld dat de winkans wel heel erg groot is. In dit artikel zullen we dan ook meer informatie geven over de daadwerkelijke winkans en dan kom je er o.a. snel achter dat zeker niet iedereen een winnaar kan zijn.

Alvorens de winkans van online krasloten te beschrijven is het goed om te weten hoe het nou precies zit bij de kartonnen krasloten die je in vele winkels kan kopen. Deze kraskaarten zijn vaak aantrekkelijk vormgegeven en er wordt vaak vermeld dat er op 1 van de 3 krasloten een prijs valt. Op het december kraslot kan je zelfs rekenen op een winkans van 1 op 2. Eigenlijk stoort ons deze manier van reclame maken enorm, want er wordt de indruk gewekt dat er wel heel veel prijzen worden uitbetaald. Dit klopt ook wel, maar we hebben het dan zeker niet alleen over winst. Koop je een kraskaart van 2 euro en je wint 1 euro, ja dan heb je inderdaad gewonnen. Maar ondanks dat je gewonnen hebt, is er wel degelijk sprake van verlies! Wat dat betreft kan je beter kijken naar het gemiddelde uitbetaalpercentage, want dat zegt veel meer. Schrik niet, maar bij de kartonnen krasloten is het gemiddelde uitbetaalpercentage schrikbarend laag. Bij de meeste kraskaarten ligt het percentage op de kleine 50%. Dus als er een serie loten t.w.v. 1 miljoen wordt uitgebracht, dan wordt er een kleine half miljoen aan prijzen geld uitbetaald.

Bij online krasloten valt er tevens gemiddeld op 1 van de 3 spellen een prijs, maar dan wel met een veel hoger uitbetaal percentage. Online kan je namelijk rekenen op een gemiddeld percentage van 97%. Dus als er voor een miljoen euro aan online krasloten wordt verkocht, wordt er 970.000 euro aan prijzengeld uitbetaald.

Niet iedereen kan winnaar zijn

Het genoemde percentage van 97% is natuurlijk hoog te noemen en veel aantrekkelijker dan de kartonnen kraskaarten, maar zeker niet iedereen kan een winnaar zijn. Het is zeker niet zo dat als je 100 euro speelgeld tot je beschikking hebt om mee te spelen, dat je gemiddeld gezien slechts 3 euro zal verliezen. Dit heeft twee oorzaken: in de eerste plaats zal je vaak bescheiden geld prijsjes winnen en deze onbewust weer inzetten. Als je met 100 euro een tijd aan het spelen bent, dan heb je in een relatief korte tijd naar alle waarschijnlijkheid al voor veel meer geld totaal ingezet. Bekijk zeker eens na een half uurtje via je account de (spel) transacties, je zal verbaast staan over de genoemde bedragen. Ten tweede worden er bij online krasloten ook behoorlijk hoge geld prijzen uitbetaald, 200.000 euro winnen is namelijk echt mogelijk. Om zulke hoofdprijzen uit te kunnen betalen, is er wel een heel hoge omzet nodig. Als speler draag je er dus aan bij dat er spelers gigantische bedragen kunnen winnen.

Het grote verschil in het uitbetaal percentage is trouwens ook wel verklaarbaar. Online zijn er enorm veel spelers uit diverse landen die een gokje wagen. De omzet is dus gigantisch waardoor het achterliggende bedrijf met slechts 3% alle kosten kan dekken en er zelfs winst aan kan overhouden. Ook zal je rekening moeten houden met het gegeven dat er geen kansspelbelasting wordt ingehouden bij online krasloten. Bij prijzen boven de 454 euro die je laat uitbetalen, ben je zelf verantwoordelijk voor de aangifte kansspelbelasting. Let wel: het gaat om 454 euro of meer aan behaalde winst, je storting(-en) mag je er af halen.

Winkans vergroten

Online krasloten zijn te zien als kansspel waarbij je absoluut geen invloed kan uitoefenen op de uitkomst van het spel. Je hebt te maken met een veilig en eerlijk kansspel systeem (random number generator) en het is dus enkel een kwestie van al dan niet geluk hebben. De winkans vergroten is dan ook in principe niet mogelijk. Toch is er wel degelijk een manier om een klein beetje invloed uit te oefenen. Stel je hebt 10 euro speelgeld tot je beschikking, koop je dan gelijk een online kraslot t.w.v. 10 euro. Door de winkans van 1 op 3 heb je 66% kans dat je gelijk je speelgeld verliest. En zelfs als je wint is het maar de vraag of je winst behaald. Is het dan niet beter om te kiezen voor een inzet van 20 cent per online kraslot? Met 10 euro kan je dan minstens 50 keer online krassen en je zal dan gegarandeerd wel een saldo overhouden en misschien wel een winst behalen. Het uitbetaal percentage zal je er niet mee verbeteren, maar je maakt met lage inzetten wel vaker kans op een leuk geldbedrag. Zelfs met zo'n bescheiden inzet kan je kans maken op geld prijzen van een paar duizend euro.

linkpartners / disclaimer / contact
SPEEL BEWUST 18+